به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان زنجان، عصر روز دوشنبه 29 بهمنماه 1403 آیین رونمایی مجموعه پویانمایی «معرفی کتاب» با حضور به همت دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری در سالن صفارزاده برگزار و از پویانمایی کتاب «بشکوچ» نوشته سلمان کریمی نیز رونمایی به عمل آمد.
در آیین رونمایی مجموعه پویانمایی «معرفی کتاب»؛ 6 اثر پویانمایی با عناوین «موسیو کمال» نوشته بهزاد دانشگر، «بشکوچ» نوشته سلمان کریمی، «صید درخت» نوشته لیلا شمس، «ماه و بلوط» نوشته محسن مومنی شریف، «جاده کالیفرنیا» نوشته محمدعلی جعفری و «چاه سرخ» نوشته محمود مهدوی رونمایی شد.
هادی عبدالوهاب مدیر تولید مجموعه پویانمایی «معرفی کتاب» در ابتدای این نشست گفت: در پویانمایی «معرفی کتاب» سراغ مدلی رفتیم که هم جذابیت برای مخاطب داشته باشد و هم به لحاظ هزینه بتوانیم پروژه را مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: اصرار من بر این بود که صفحهای از کتاب را یا پیدا کنیم یا با تدوین به بخشهای مختلف کتاب دست پیدا کنیم و آن را به موقعیت شبه سینمایی تبدیل کنیم و کتاب معرفی شود.
عبدالوهاب در اشاره به ویژگی مجموعه پویانمایی «معرفی کتاب» اظهار کرد: سه شاخصه در نظر گرفته شد، اول آنکه پویانمایی شخصیت اصلی کار را معرفی کند، دوم آنکه درونمایه و محتوای کتاب مشخص شود و سوم آنکه در یک نقطه عطفی به عنوان بیننده قرار داشته باشیم که اتفاقی رخ دهد و مخاطب کنجکاو شود تا سراغ کتاب رود و با مطالعه کتاب به جواب سوالاتش برسد. وی هدف مجموعه پویانمایی «معرفی کتاب» را درگیر شدن مخاطب و انتخاب کتاب بر اساس سلیقه خواننده اثر دانست.
بهزاد دانشگر مدیر دفتر ادبیات داستانی و نویسنده «موسیو کمال» گفت: از زمانی که به دفتر ادبیات داستانی آمدم حس کردم معرفی نشدن کتابها مسئله ما است چراکه نویسنده باید حس کند دفتر ادبیات داستانی تا رسیدن کتاب به دست مخاطب پای او میایستد و این انگیزه وجود دارد تا فعالیت انجام شود.
وی با اشاره به گستردگی فعالیت انتشارات سوره مهر آغاز پروژه پویانمایی «معرفی کتاب» را در ابتدا برای نویسنده و سپس برای جامعه مخاطب دانست و تاکید کرد: از آنجا که مخاطب نیازی برای خواندن احساس نمیکند به سمت کتابخوانی هم نمیرود بنابراین باید احساس نیاز در مخاطب ایجاد شود.
پویانمایی «معرفی کتاب»، تلاش برای حمایت نویسنده و ترویج کتابخوانی است
دانشگر ادامه داد: ما به الگوی جدی و تجربهشدهای نیاز داریم و در حال آزمون و خطا هستیم. ما الگوی بحث مرور آثار را تجربه میکنیم و عمر و زندگیمان را برای این کار گذاشتهایم و این کتابها به زندگی ما معنا میدهد، پس برای ما یک دغدغه بیشتر وجود دارد و برای دیده شدن کتابها تلاش میکنیم.
مدیر دفتر ادبیات داستانی اعلام کرد: از میان ۶ پویانمایی «معرفی کتاب» نویسنده تنها یکی از کتابها از شهر تهران است چراکه حس کردیم یک عدالت رسانهای باید برقرار شود و نویسندگان بیرون از تهران که دسترسی کمتری به رسانهها دارند نیز دیده شوند، بنابراین نویسندگان استانها را جدیتر گرفتیم.
وی افزود: کتابهای نویسندگان شهرهای دیگر از ارزشمندترین آثاری بود که امسال منتشر شد و ما سراغ داشتیم. تلاش میکنیم چارچوبهای اشتباه را بشکنیم و به کتاب و متن و نویسنده نگاه کنیم تا مسیر برای نویسندگان درخشان و جدی باشد.
دانشگر در سخنان خود به ضرورت حمایت نویسندگان از آثار یکدیگر تاکید کرد و گفت: اکثر کتابهای پویانمایی شده برای انتشارات سوره مهر است و واقعا در میان ارزشمندترین آثار محسوب میشود که برای عموم مخاطبان علاقهمند به ادبیات جذاب است و باید خوانده شود.
بشکوچ نماد پاسداری وطن
در ادامه، پویانمایی کتاب «بشکوچ» نوشته سلمان کریمی پخش شد.
کریمی در معرفی اثر خود تشریح کرد: بشکوچ موجود افسانهای است که در ایران باستان نماد پاسداری از وطن را دارد. دفاع از وطن ارتباطی به قومیت و مذهب ندارد و برای هر ایرانی، چه ترک، چه عرب و چه لر و یا کرد معنا میدهد.
وی با بیان اینکه علاقه داشته است درباره دفاع مقدس کتاب بنویسد اظهار کرد: ادبیات جنگ در دنیا بسیار دیده شده و رمانهای شاخصی هم در این زمینه تولید شده است. باید با توجه به پتانسیل دفاع مقدس، رمانهای قوی نوشته شود.
نویسنده «بشکوچ» نوشتن کتاب با موضوع دفاع مقدس را مقولهای ملی معرفی و عنوان کرد: من فیلمی از ناخدا هوشنگ صمدی را دیدم و او جزو بزرگ مردان تاریخ ما است که به قدری که باید، دیده نشده است. ما در مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر اسامی زیادی شنیدهایم ولی هیچ اسمی از ۶۰۰ تکاور که در ۳۴ روز ماندن و مقاومت کردند نیامده است. من با خواندن خاطرات ناخدا صمدی تصمیم به نگارش «بشکوچ» گرفتم.
وی ادامه داد: وقتی یک کتاب نوشته میشود نگاه میکنیم تا ببینیم اثر به چاپ دوم رسیده است؟ یا چند نفر آن را خواندهاند. من با ارتباط با انتشارات متوجه شدم حدود ۷۰۰ جلد کتاب فروش رفته و این در اوضاع نابسامان بازار کتابخوانی خوب است.
رمان «بشکوچ» از آثار مکتوب حوزه هنری انقلاب اسلامی به نویسندگی سلمان کریمی از نویسندگان و مدرس کارگاههای داستاننویسی و رماننویسی حوزه هنری استان زنجان است که در موضوع فتح خرمشهر نگارش شده است. این رمان دومین رمان از میان شش رمان جدید دفاعمقدسی از انتشارات سورهی مهر حوزه هنری است که گوشهای از مقاومت جانانهی مردم خرمشهر در روزهای جنگ تحمیلی را روایت میکند.
«بشکوچ» روایت سی و چهار روز از زندگی یکی از تکاوران پایگاه دریایی بوشهر است که برای دفاع در مقابل دشمن به خرمشهر اعزام میشود. او هنگام ورود به خرمشهر عاشق میشود و روایت عشق و جنگ تا آخر رمان، همسو باهم، پیش میرود...