به گزارش روابط عمومی حوزه هنری زنجان، سلسله درسگفتارهای عطارخوانی با رویکرد بازخوانی مثنویهای فریدالدین عطار نیشابوری، که به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری و با حضور و ارائه دکتر قربان ولیئی، استادیار زبان و ادبیات فارسی و پژوهشگر ادبی و شاعر، از ۸ بهمن ۱۴۰۲به صورت برخط آغاز شده است، از یکشنبه ۱۳ آبانماه 1403، علاوه بر تداوم ارائه برخط، به صورت حضوری در حوزه هنری استان زنجان نیز برگزار میشود.
در دومین نشست از سلسله درسگفتار عطارخوانی که شامگاه یکشنبه 20 آبان ماه 1403 برگزار شد، ابیات منظومه منطقالطّیر در دو بخش مقدمه کتاب (شامل ۶۱۶ بیت آغازین مثنوی منطقالطّیر) و بخش داستان اصلی (حکایت مرغانی که به هدایت هدهد، درطلب پادشاهشان سیمرغ درآمده و سفر آغاز میکنند) توسط استاد ولیئی خوانش و شرح و تفسیر میشود.
استاد ولیئی؛ پس از خوانش ابیات منتهی به پایانِ بخش مقدمه منطقالطّیر به شرح جامع دیدگاه عطّار درباره خلفای چهارگانه پرداخت و یادآور شد: عطّار افزون بر مدح خلفای چهارگانه در این ابیات معتقد است برای پرهیز از اختلافات فرقهای نباید گرفتار تعصبات و بداندیشی و داوری درباره قوم و اصحاب پیامبراکرم(ص) شد، زیرا همه اصحاب مسلمان بوده و به خداوند ایمان داشتهاند و در راه حفظ جان پیامبر اسلام(ص) جانفشانی و از خودگذشتگی بسیارکردهاند، پس اظهارنظر هر کسی در این خصوص خطاست.
در ادامه و بخش دوم این جلسه استاد ولیئی ضمن خوانش ابیات حکایت شیخ صنعان که یکی از حکایتهای زیبا و عرفانی منطقالطّیر در باب عشق میباشد، بهشرح وصف عاشقیِ آن پیرِصاحب کمال از منظر عطّار پرداخت.
شیخی که با دیدن روی بی نقاب دخترترسا تمام وجودش ازعشق آتش گرفت ...
قابل توجه است، این سلسله درس گفتارها هر یکشنبه از ساعت ۱۷ به صورت برخط و حضوری برگزار می شود. ثبت نام در این کلاس آزاد است و محدودیتی ندارد اما علاقهمندان برای حضور در آن، باید نام و نام خانوادگی خود را به شماره تلفنهای ۰۲۱۹۱۰۸۸۲۶۶ و ۰۹۱۲۵۲۲۰۱۵۰ پیامک کنند.