به گزارش روابط عمومی حوزه هنری زنجان، سلسله درسگفتارهای عطارخوانی با رویکرد بازخوانی مثنویهای فریدالدین عطار نیشابوری، که به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری و با حضور و ارائه دکتر قربان ولیئی، استادیار زبان و ادبیات فارسی و پژوهشگر ادبی و شاعر، از ۸ بهمن ۱۴۰۲به صورت برخط آغاز شده است، از یکشنبه ۱۳ آبانماه 1403، علاوه بر تداوم ارائه برخط، به صورت حضوری در حوزه هنری استان زنجان نیز برگزار میشود.
در نخستین نشست از سلسله درسگفتار عطارخوانی که شامگاه یکشنبه 13 آبان ماه 1403 برگزار شد، دکتر قربان ولیئی با خوانش و شرح غزل 289 منطقالطیر به داستان «شیخ صنعان» اشاره داشت.
در این نشست با اشاره به اینکه داستان شیخ صنعان یکی از زیباترین و عمیقترین داستانهای ادبیات فارسی در کتاب «منطق الطیر» است، ضمن خوانش اشعار مربوط به داستان شیخ، در شرح و تفسیر آن گفت:
در طریق معنوی اگر صد مانع هم برای انسان پیش بیاد، هراسی نداشته باش. چون اگر فرد در طریق و سالک معنوی نباشد حتی اگر مشکلاتی هم براش پیش بیاد، طبیعی است. ولی وقتی در طریق الیالله باشی هر مشکلی که در مسیر براش پیش آید، خرج تعالیت میشود.
وی با خوانش شعری از حافظ «در طریقت هرچه پیش سالک آید خیر اوست» گفت: یعنی فرق سلوک معنوی و در طریقت قرار گرفتن سیستماتیک، رنج جهان و یا هر آن چیزی که شما تصور میکنید، وقتی تحت هدایت انسان آگاهی باشد همه اینها به سود انسان است...
دکتر قربان ولیئی در این جلسهها به شرح مثنویهای عطارنیشابوری بر مبنای خوانش دقیق متن و شرح اشارات اخلاقی و عرفانی عطار خواهند پرداخت. همچنین پس از برگزاری هر جلسه فایل صوتی جلسه نیز در گروههای مختص این سلسله نشست در فضای ایتا و تلگرام نیز منتشر خواهد شد.
قابل توجه است، این سلسله درس گفتارها هر یکشنبه از ساعت ۱۷ به صورت برخط و حضوری برگزار می شود. ثبت نام در این کلاس آزاد است و محدودیتی ندارد اما علاقهمندان برای حضور در آن، باید نام و نام خانوادگی خود را به شماره تلفنهای ۰۲۱۹۱۰۸۸۲۶۶ و ۰۹۱۲۵۲۲۰۱۵۰ پیامک کنند.
قربان ولیئی، زاده ۱۳۴۹ صحنۀ کرمانشاه و فارغالتحصیل دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تربیت مدرس تهران است. این شاعر و پژوهشگر، در حال حاضر استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زنجان است. ولیئی موفق به دریافت کتاب فصل شده و از جمله دفتر شعرهای او میتوان به کتابهای: ضربان ذات، فقط تویی که منم، لحظه جهان، ترنم داودی سکوت، با دو چشم دچار یکتایی، زیارتنامۀ روح و جوانشدن جاودانگی اشاره کرد. کتابهای: درنگی در سکوت عرفانی (پژوهش) و درخت در خودش راه می رود (مجموعه نثرادبی) از دیگر آثار او است.