«ابوالفضل گلفام» در این زمینه با اشاره به اینکه سری اول مستند مادران آفتاب 13 قسمت بود که بنا شد در سری دوم این مستند 15 تا 16 قسمت به آن اضافه گردد، اظهار میکند: من در این مجموعه مستند یک بخش را با عنوان «کلثوم» کارگردانی کردم که برای من جای افتخار است.
وی ادامه میدهد: مستند «کلثوم» در حقیقت به زندگی یک طلبه شهید از دیدگاه خانواده به ویژه مادرش میپردازد که در روستای پشتوک متولد شده بود.
به گفته این کارگردان؛ ایده اولیه ساخت این مجموعه مستند توسط خود حوزه هنری استان زنجان به کارگردانان داده میشد و هر کارگردان طبق موضوعی که برای او انتخاب شده بود نسبت به ساخت آن اقدام میکرد.
گلفام میافزاید: تصویربرداری مستند «کلثوم» حدود 2 روز زمان برد که در این دو روز ما سعی کردیم گوشههایی از زندگی یک مادر شهید را پس از شهادت فرزندش را روایت کنیم.
این کارگردان با اشاره به اینکه به نوعی میتوان مستند مادران آفتاب را جزء تاریخی شفاهی خانواده شهدا دانست، اظهار کرد: این مستند به سبک زندگی خانوادههای شهدا و به ویژه مادران آنها میپردازد و فرزندان صالحی که نتیجه تربیت این سبک از زندگی هستند.
گلفام اظهار میکند: بودجه اختصاص یافته برای ساخت این مجموعه مستند بسیار کم بود و کسانی که در این مجموعه به هر شکل ورود داشتند و کار کردند دلی کار کردند و شاید همین موضوع باعث دیده شدن این مجموعه شده است. ضمن اینکه معتقدم در این مجموعه توانستیم با کمترین هزینه بیشترین بهره برداری را داشته باشیم و کاری با یک درجه قابل قبول ارائه بدهیم .
به گفته این کارگردان، این مستند میتواند فرهنگ و سبک زندگی افرادی را به نمایش بگذارد که خالصانه جان خود را در راه وطن از دست دادهاند. در قالب این مستند از پوسته شهر خارج میشدیم و به دل روستا و طبیعت میرفتیم تا با سبک زندگی مادرانی آشنا شویم که فرزندانی صالح تربیت کردند که امیدوارم این کار در این شکل ادامه پیدا کند.