به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان زنجان، در این کارگاه که روز پنجشنبه 9 آذرماه برگزار شد، اکبری دیزگاه به بررسی داستان دینی و نحوه نگارش آن پرداخت و گفت: داستان دینی، داستانی است که مواجه انسان امروز با دین و خدا را به تصویر میکشد.
وی ادامه داد: در این نوع از داستان، نویسنده باید نسبت انسان امروز را با خدا مشخص کند و مواجه انسان را با موضوعات دینی به تصویر بکشد، انسانی که به نوعی دغدغه و مسئله دین دارد.
نویسنده کتاب «سیاگالش» در خصوص نحوه جلوگیری از شعار زدگی در داستانهای دینی نیز افزود: تا زمانی که موضوعی برای خود نویسنده به عنوان یک مسئله شخصی در نیامده باشد، نگارش هر موضوعی در این زمینه نویسنده را به وادی کلیشهای شدن و یا شعار زدگی میکشاند. پس برای اینکه از شعار زدگی فاصله بگیریم نویسنده باید به سمت موضوعاتی برود که برای خود مسئله باشد.
وی مستقیمگویی را یکی دیگر از مشکلات پیشروی داستانهای دینی دانست و گفت: در داستان دینی باید به موضوعات به صورت غیرمستقیم بپردازیم و از مستقیمگویی جلوگیری کنیم.
گفتنی است، ابراهیم اکبری دیزگاه متولد سال 1360، است. او مدرس و محقق در روششناسی در زمینه داستاننویسی، فلسفه ادبیات، نقدِادبی و نظریههای ادبی در مدرسه اسلامی هنر(86 تا 90 ) بوده است و دبیر کمیته تاریخ شفاهی و مستندنگاری خاطرات حوزوی/دینی (هم اکنون) و دبیر شورای ادبیات داستانی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی عضو ثابت اتاق فکر معاونت فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، عضور شورای نظارت بر چاپ و تولید آثار معاونت فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی، مسئول بخش تولید محتوایی ادبیات موزه انقلاب و دفاع مقدس قم، و عضو شورای تأمین انتشارات به نشر (آستانه قدس رضوی) واحد تهران را به عهده دارد.